Αρμενία: Η Silicon Valley του Καυκάσου

Η Αρμενία είναι η Silicon Valley του Καυκάσου, σύμφωνα με το CNN Greece σε πρόσφατο εκτενές άρθρο.

Ως κάποτε το κέντρο της τεχνολογικής καινοτομίας της ΕΣΣΔ, η Αρμενία έχει μεταμορφωθεί στην Silicon Valley του Νότιου Καυκάσου, ένας κόμβος startups και με μια βιομηχανία τεχνολογίας συνεχώς να αυξάνεται και να προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Μήνες πριν από το World Congress on Information Technologies (WCIT2019) που θα πραγματοποιηθεί στην Αρμενία τον Οκτώβριο (6-9/10), διοργανώθηκε press trip από την ευρωπαϊκή ΜΚΟ European Friends of Armenia (EuFoA), σε συνεργασία με το WCIT2019, με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος από διεθνή μέσα ενημέρωσης στον ανερχόμενο τεχνολογικό τομέα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν start-up επιχειρήσεις και εταιρείες πληροφορικής στο Γερεβάν, όπως: PicsArt (μια κορυφαία εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας), BetConstruct (μια παγκόσμια βραβευμένη τεχνολογία και πάροχος υπηρεσιών για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών), Κέντρο TUMO για δημιουργική τεχνολογία και το Εργαστήριο Μηχανικών Υπολογιστών Armath.

Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Αρμενία, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Τεχνολογικό Κέντρο Vanadzor και στο Smart COAF στην περιοχή Lori, όπου παρακολούθησαν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της τεχνολογίας για ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του CNN Greece

Με πληροφορίες από Armradio

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.