Αρμενοκύπριοι χρηματοδοτούν την κατασκευή ηλιακού σταθμού στο Vayots Dzor

Η κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού ξεκίνησε στην κοινότητα Saravan του Vayots Dzor. Η επένδυση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους, αναφέρει το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή της Διασποράς της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Το έργο χρηματοδοτούν οι Κύπριοι-Αρμένιοι επιχειρηματίες David και Alexander Petrosyan και Ashot Mkrtchyan. Εμπνευσμένοι από τις αλλαγές στην Αρμενία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επένδυση μετά από συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή Zareh Sinanyan στην Κύπρο πριν από δέκα μήνες.

Ο Ashot Mkrtchyan δήλωσε ότι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην πατρίδα και είναι επίσης δυνατόν επενδύσεις και σε άλλες περιοχές.

Ο βουλευτής Vardges Mahdesyan, εκπρόσωπος της αρμενικής κοινότητας στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εμπειρία της Δημοκρατίας του Κύρου στον τομέα της ηλιακής ενέργειας θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της επένδυσης. Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτή η πρωτοβουλία θα προωθήσει την ανάπτυξη των σχέσεων Αρμενίας-Κύπρου, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών πατρίδας-διασποράς και την οικονομική πρόοδο της Αρμενίας.

Ο David Petrosyan, Κύπριος-Αρμένιος επιχειρηματίας και συν-επενδυτής, επαίνεσε τις δραστηριότητες του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή και τον ρόλο του στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, αυτή η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη όσον αφορά τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Αρμενίας.

Πηγή / Φωτό: armradio.am

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.