Διεθνείς μάρκες με ετικέτα Made In Armenia: 4 μεγάλα εργοστάσια ενδυμάτων άνοιξαν στην Αρμενία

Από τώρα και στο εξής, τα ρούχα πολλών διεθνών εμπορικών σημάτων θα παράγονται στην Αρμενία και θα εξάγονται στην ευρωπαϊκή και ρωσική αγορά με την ετικέτα "Made in Armenia".

Η τελετή εγκαινίων 4 εργοστασίων ένδυσης Sartex, Asa Garment, Alex Textile και Texas Production πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στο Γερεβάν. Την τελετή παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος περιόδευσε στα εργοστάσια, εξοικειώθηκε με τη διαδικασία παραγωγής και τα προϊόντα.

"Περισσότερα από 3.000 άτομα θα δουλέψουν εδώ στο μέλλον. Η παραγωγή θα εξαχθεί κυρίως στην ευρωπαϊκή και τη ρωσική αγορά. Όλα τα προϊόντα είναι με την ετικέτα Made in Armenia", δήλωσε ο διευθυντής των εταιρειών Asa Garment, Alex Textile και Texas Production Marat Movsisyan.

Η Sartex ιδρύθηκε από τις ιταλικές εταιρίες Sartis και Armenian Alex Textile. Η Sartex εκπροσωπεί την ιταλική εταιρεία Sartis στην Αρμενία. Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή ρούχων των MaxMara, Moncler, Peuterey, Dolce & Gabana, Dainese και άλλων διάσημων εμπορικών σημάτων. Ο Διευθυντής της εταιρείας Mkhitar Aghabekyan δήλωσε ότι θέλει το σήμα "Made in Armenia" να γίνει εγγύηση ποιότητας.

Η Asa Garment είναι μια αρμενική-κινεζική εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή γαλλικών ενδυμάτων της μάρκας Jennifer. Η εταιρεία είναι επίσης σε συζητήσεις για την παραγωγή ρούχων ZARA. Προς το παρόν η εταιρεία έχει 300 υπαλλήλους, αλλά σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 1000.

Η Alex Textile παράγει ρούχα για ρωσικές εταιρείες.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.