Συναντήσεις B2B κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Αρμενικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Γερεβάν

Στις 19 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ararat Hall του Armenia Marriott Hotel στο Γερεβάν, Επιχειρηματικό Φόρουμ Αρμενίας-Ελλάδας.

Διοργανωτές ήταν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Γερεβάν, με την υποστήριξη του Ελληνο-Αρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γερεβάν είναι έτοιμο να βοηθήσει τους Έλληνες και τους Αρμένιους επιχειρηματίες να οργανώσουν επιτυχώς τις δραστηριοτήτες τους. Η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν τεράστια δυναμική στον οικονομικό τομέα, αλλά είναι σχεδόν αναξιοποίητη» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Andranik Alexanyan.

"Σήμερα, η Αρμενία έχει μια εξαιρετική ευκαιρία για έξοδο σε τρίτες χώρες μαζί με τους Έλληνες εταίρους της και επίσης αν αναφέρουμε ότι η Αρμενία έχει την δυνατότητα να εξάγει και σε άλλες αγορές μέσω των καθεστώτων του GSP και του GSP+, αυτό μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τους Έλληνες εταίρους μας να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Αρμενία και να εξάγουν διάφορα είδη προϊόντων σε τρίτες χώρες", τόνισε ο κ. Alexanyan.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεσμών με την Αρμενία

Η ανάπτυξη και ενίσχυση των αρμενο-ελληνικών οικονομικών δεσμών είναι πολύ σημαντική, δήλωσε η ελληνίδα πρέσβης στο Γερεβάν κ. Ναυσικά Νάνσυ Εύα Βράιλα κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Μπράχος τόνισε ότι ο διμερής κύκλος εργασιών και το εμπόριο μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας δεν είναι ακόμη σε ικανοποιητικό επίπεδο.

"Αναμένουμε ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Αρμενίας και Ελλάδας θα αυξηθεί. Ενδιαφερόμαστε να διερευνήσουμε ευκαιρίες συνεργασίας σε τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης, της ανάπτυξης βιολογικών τροφίμων αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων, συνεργειών κλπ. Η ελληνική βιομηχανία ενδιαφέρεται επίσης για επενδύσεις και σε άλλες υποδομές", δήλωσε ο κ. Μπάχος.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ και Υπευθύνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ενώ το παρών έδωσε και ο κ. Άκης Δαγκαζιάν, Πρόεδρος του Ελληνοαρμενικού Επιμελητηρίου.

Διμερείς (B2B) επιχερηματικές συναντήσεις

Συνολικά 10 Έλληνες επιχειρηματίες ταξίδεψαν την Αρμενία και συναντήθηκαν με εκπροσώπους από 50 αρμενικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Οι ελληνικές εταιρείες αντιπροσώπευαν το ελαιόλαδο, καλλυντικά, δομικά υλικά, φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα, ηλιακή ενέργεια κλπ.

Οι Αρμένιοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με Έλληνες επιχειρηματίες και να συζητήσουν πιθανές συνεργασίες με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network - Armenia.

Φωτό: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αρμενίας

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.