Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Κύπρου - Αρμενίας

Οι άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αρμενίας επαναβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής [της Κύπρου] Δημήτρης Συλλούρης με τον Επίτροπο για θέματα διασποράς στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Αρμενίας, Ζανέχ Σινανγιάν, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αρμενίας, οι οποίες, όπως σημειώθηκε εδράζονται σε στενούς ιστορικούς, και πολιτιστικούς δεσμούς.

Εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας σε όλα τα επίπεδα και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής, αξιοποιώντας την ανά τον κόσμο κυπριακή και αρμενική διασπορά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Σινανγιάν για το Κυπριακό πρόβλημα. Εξήρε, τέλος, τη δραστήρια παρουσία της αρμενικής κοινότητας στην Κύπρο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας και ως ένα ακόμη ισχυρό σύνδεσμο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Κυπριακή Βουλή, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.