Επανεκκίνηση του τουρισμού στην Αρμενία και COVID-19 πληροφορίες για ταξιδιώτες

Λόγω της μείωσης του αριθμού των λοιμώξεων που σχετίζονται με COVID-19, άρχισαν να αίρονται κάποιοι περιορισμοί και η Αρμενία κάνει τα πρώτα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Οι ξένοι πολίτες μπορούν και πάλι να εισέλθουν στην Αρμενία αεροπορικώς (μόνο), ωστόσο, αμέσως μετά την άφιξη θα πραγματοποιούνται υγειονομικοί έλεγχοι για την ανίχνευση ταξιδιωτών που έχουν μολυνθεί από το νέο κοροναϊό (COVID-19).

Στη συνέχεια, απαιτείται υποχρεωτική αυτο-απομόνωση 14 ημερών σε διεύθυνση που δηλώνεται. Αν δεν εχουν συμπτώματα ή δεν χρειαστούν νοσηλεία, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα (εάν το επιλέξουν) να υποβληθούν με δικά τους έξοδα, σε τεστ μοριακής μεθόδου (PCR).

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, η δειγματοληψία πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από προσωπικό ειδικών εργαστηρίων για COVID-19 και διενεργείται στη διεύθυνση αυτο-απομόνωσης του ατόμου. Με βάση τα αποτελέσματα, σε περίπτωση που είναι αρνητικά, το άτομο μπορεί να βγει από την αυτο-απομόνωση πριν ολοκληρωθούν οι 14 ημέρες.

Το άτομο δεν έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει τον τόπο της απομόνωσης έως ότου λάβει αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης.

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους (τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους) είναι υποχρεωτική.

Η είσοδος στο έδαφος της Αρμενίας από τα χερσαία σύνορα εξακολουθεί να μην επιτρέπεται μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.