ΕΒΕΑ και Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γερεβάν υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιχειρηματικής Αποστολής στην Αρμενία, την οποία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών - ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Αποστολή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Γερεβάν και με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Γερεβάν.

Την Επιχειρηματική Αποστολή συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Μπράχος, ενώ το ΕΒΕΑ εκπροσωπήθηκε επίσημα από τον κ. Δημήτρη Δημητρίου, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής ΕΒΕΑ και Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του Αρμενο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Forum που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2019, το ΕΒΕΑ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γερεβάν υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς. Το Μνημόνιο υπεγράφη από πλευράς ΕΒΕΑ από τον κ. Δημήτρη Δημητρίου και από πλευράς του Επιμελητηρίου του Ερεβάν από τον Πρόεδρο, κ. Andranik Aleksanyan.

Σημειώνεται ότι στην Αποστολή συμμετείχαν 10 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, κατασκευών - δομικών υλικών, φαρμακευτικών προϊόντων - καλλυντικών και του τουρισμού, οι οποίες πραγματοποίησαν 85 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχες αρμένικες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν οι εξής:

1. ADELCO S.A.

2. CRETA DROP S.A.

3. GOODS EXPORTS

4. ELEA CRETA - PELOPOS NISSOS - SPARTAN TREASURE

5. KAMARIDIS GLOBAL WIRE S.A.

6. KEFALONITIS S.A.

7. MARON ENERGY GROUP

8. NORDIA MARMOLINE S.A.

9. OVAKIMIAN S.A.

10. VIORYL S.A.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.