Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αρμενία για την Ημέρα της Ευρώπης

Στις 9 Μαΐου εορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης - και φέτος είναι η 70η επέτειος της ιστορικής «Διακήρυξης Schuman».

Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Robert Schuman, τότε Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εξέθεσε την ιδέα του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα καθιστούσε αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών οικοδομώντας τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε ένα σύνολο θεμελιωδών αρχών και αξιών, και με τη συγκέντρωση πόρων.

Στην 75η επέτειο του τέλους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, - τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Ευρώπης - αποδίδουμε τον υψηλότερο σεβασμό στα εκατομμύρια των θυμάτων, καθώς και την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία - τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Το να παραμένουμε ενωμένοι, να επεκτείνουμε ένα χέρι βοήθειας, να υποστηρίζουμε τους εταίρους μας στην Αρμενία είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Η εστίαση στο μέλλον και η αποφασιστικότητα να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων είναι αυτό που καθοδηγεί τις σχέσεις μας που επεκτείνονται και ενισχύονται. Η τρέχουσα δύσκολη κατάσταση έχει δοκιμάσει την ενισχυμένη συνεργασία μας και έχει αποδείξει την αυστηρότητα και τις μελλοντικές δυνατότητές της για ανθεκτικότητα και εκσυγχρονισμό.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.