Η Αρμενία επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan επανέλαβε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αλληλεγγύοι με την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τα αναφαίρετα δικαιώματά τους σε οικονομικές δραστηριότητες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Αρμένιος Υπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

"Θέλω επίσης να τονίσω την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας προς την Αίγυπτο με τον ίδιο τρόπο".

Ο Mnatsakanyan είπε ότι οποιαδήποτε απόπειρα εξαγωγής αστάθειας και κλιμάκωσης σε διαφορετικές περιοχές ως μέρος επίδειξης δύναμης είναι λυπηρό, είτε πρόκειται για τη Βόρεια Αφρική είτε για τον Νότιο Καύκασο.

"Οι διεθνικές απειλές, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης ή της μεταφοράς αλλοδαπών μαχητών σε περιοχές συγκρούσεων, προκαλούν μεγάλη ανησυχία, είναι λυπηρό και πρέπει να αντιμετωπιστούν", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας είχε εκφράσει τον περασμένο Αύγουστο τη σαφή υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κάλεσε την Τουρκία "να αποκλιμακώσει την κατάσταση, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει όλες τις ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας και Κύπρου.

Την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Κάιρο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Αρμένιος Υπουργός περιηγήθηκε στην εκκλησία και ζήτησε πληροφορίες για την ιστορία της.

https://www.facebook.com/MFA.Armenia/videos/355666589126401/

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.