Η Αρμενία επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Αρμενία παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις και τη ναυτική κινητοποίηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που προκαλούνται από τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Αυτή η αποσταθεροποιητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνεται με τη συνεχιζόμενη επιθετική και επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στις γειτονικές της περιοχές», ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

«Επαναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της Αρμενίας με την Ελλάδα και την Κύπρο και καλούμε την Τουρκία να αποκλιμακώσει την κατάσταση, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει όλες τις ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας και Κύπρου», δήλωσε το Υπουργείο.

ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας συνομίλησαν με τον Αρμένιο ομόλογό τους

Στις 15 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Ζοχράμπ Μνατσακανιάν είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, στην επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρμένιος υπουργός επιβεβαίωσε την άνευ όρων υποστήριξη της Αρμενίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν επίσης απόψεις για διμερή και πολυμερή συνεργασία.

Πηγή: mfa.am

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.