Η Αρμενία καταγράφει πρόοδο στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας 2020 του Heritage Foundation

Η Αρμενία έχει βελτιώσει τη θέση της στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας 2020 που δημοσίευσε το Heritage, Foundation καταλαμβάνοντας την 34η θέση, σε σύγκριση με την 47η θέση το 2019.

Η Αρμενία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των περισσότερων ελεύθερων χωρών με βαθμολογία 70.6, ενώ πέρυσι η χώρα ήταν στην ομάδα των χωρών με μετρίως ελεύθερες χώρες με 67.7 μονάδες.

Η έκθεση αναφέρει ότι

«η οικονομική ελευθερία παρέμεινε αρκετά σταθερή στην Αρμενία τα τελευταία 15 χρόνια, με την οικονομία να κυμαίνεται μεταξύ μετρίως ελεύθερων και αρκετά ελεύθερων. Η αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ιδιαίτερα ισχυρή καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την περιφερειακή επιβράδυνση του 2015-2016. Η κυβέρνηση επιδιώκει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προώθηση των εξαγωγών και μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις για την τόνωση της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί με μεγαλύτερη προσοχή στη βελτίωση της δικαστικής αποτελεσματικότητας και της κυριαρχικής ακεραιότητας».

Στην 1η θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη (89.4), η Ελλάδα στην 100η θέση (59.9) και η Κύπρος 37η (70.1).

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.