Η Αρμενία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Έκθεση Philoxenia 2019

Με το σύνθημα #DiscoverArmenia η Αρμενία συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Αρμενία και τις προοπτικές της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην παρουσίαση ολοκαίνουριων ξενοδοχείων, στα αξιοθέατα αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, στην αρμενική γαστρονομία και τα αρμενικά κρασιά που κερδίζουν διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη Philoxenia παρουσιάστηκαν τα διεθνούς φήμης μπράντι ArArAt, οι πασίγνωστες ετικέτες της αρμενικής οινοποιίας Noyan Tapan και Karas ενώ την παράσταση έκλεψαν τα περίφημα κρασιά Aramé που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένα από φρούτα όπως ρόδι, δαμάσκηνο και κεράσι.

Ανάμεσα σε μια σειρά από δρώμενα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης ξεχώρισε η χορευτική ομάδα «Μασίς» του συλλόγου Χαμασκαΐν που έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο χορεύοντας σε παραδοσιακούς αρμενικούς ρυθμούς ενθουσιάζοντας εκθέτες κι επισκέπτες.

Το περίπτερο της Αρμενίας τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, η κ. Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, η οποία δήλωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξη κάθε πρωτοβουλίας για τη σύσφιξη των ελληνοαρμενικών σχέσεων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Γάκης, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης κ. Αρτούρ Αμπραχαμιάν και πλήθος διπλωματών μεταξύ των οποίων οι πρόξενοι της Σλοβακίας, της Κύπρου, του Μαρόκου, της Σερβίας, του Περού και του Λουξεμβούργου.

Η παρουσία της Αρμενίας στην Έκθεση Philoxenia οργανώθηκε από το Ελληνο-Αρμενικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας της Αρμενίας. Η συμμετοχή στη Philoxenia πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα.

Πηγή: azator.gr / Φωτό: Hellenic - Armenian Chamber of Commerce and Industry

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.