Η Αρμενία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018

Η Αρμενία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 και ήταν το επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το περίπτερο της Αρμενίας γέμισε με σημαίες και βίντεο να προβάλουν τα τουριστικά αξιοθέατα και τα προϊόντα της χώρας. Οι επισκέπτες έλαβαν πληροφορίες για τη χώρα, καταλύματα ξενοδοχείων, θρησκευτικά αξιοθέατα που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες από την Ελλάδα, γαστρονομία και αρμενικά κρασιά που γίνονται όλο και πιο γνωστά στον κόσμο σε καθημερινή βάση.

Η τριήμερη έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες μεταξύ των οποίων ήταν οι Γενικοί και Επίτιμοι Πρόξενοι πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, το Λουξεμβούργο, το Περού, το Μαρόκο, η Ιορδανία, η Σλοβακία, η Γεωργία, η Φινλανδία, ενώ το περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αρμενικά κρασιά.

Το σημαντικότερο από τα εκθέματα της Αρμενίας ήταν το Armenian Dance Group "Masis" από την ομώνυμη τοπική κοινότητα με δώδεκα χορευτές ντυμένους με παραδοσιακά κοστούμια του Artsakh, να χορεύουν με αρμενική μουσική πάνω στη σκηνή των ομιλητών του εκθεσιακού χώρου.

Η συμμετοχή της Αρμενίας πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αρμενικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με το Αρμενικό Ίδρυμα Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και με την Επιτροπή Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Αρμενίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.