παγκόσμια ενεργειακή κατάταξη

Η Αρμενία βελτίωσε τη θέση της στην παγκόσμια ενεργειακή κατάταξη

22.12.2018

Η Αρμενία βελτίωσε τη θέση της στον δείκτη «World Energy Council’s - Energy Trilemma Index 2018» και καταλαμβάνει την 43η θέση μεταξύ 125 χωρών, αντί της 52ης του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, η έκθεση αναφέρει ότι η Αρμενία ενισχύει τις ενεργειακές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, το Ιράν και τη Γεωργία. Η κατασκευή γραμμής μεταφοράς 400 kV βρίσκεται σε εξέλιξη με το Ιράν και παρόμοια έργα αναπτύσσονται και με τη Γεωργία.

Κατά το τελευταίο έτος, ο τομέας της ηλιακής ενέργειας αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο στην Αρμενία. Τέσσερις φωτοβολταϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με συνολική ισχύ 4 MW ξεκίνησαν να λειτουργούν. Τα επόμενα χρόνια η Αρμενία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη δυναμική της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως της ηλιακής ενέργειας.

Η Αρμενία συμμετέχει επίσης στη δημιουργία μιας κοινής αγοράς ενέργειας με τα κράτη-μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ανέφερε επίσης η έκθεση.

Ο δείκτης του World Energy Council’s - Energy Trilemma Index, κατατάσσει τις χώρες με βάση την ικανότητά τους να παρέχουν βιώσιμη ενέργεια μέσω τριών διαστάσεων: ενεργειακή ασφάλεια, ενεργειακή ισότητα (προσβασιμότητα και οικονομική προσιτότητα), περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η Ελλάδα έχασε τρεις θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 32η θέση με σκορ ΒΒΑ (Energy Security 31 / Energy Equity 51 / Environmental Sustainability 30).

screen f5c052c5f344e4 5c052c5f34523

ΩΡΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
600.12
1 EUR / AMD CBA 23.11.2020
Cloudy

0°C

ΓΕΡΕΒΑΝ

Cloudy

GREARM © 2020

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις