Η Αρμενία βελτίωσε τη θέση της στην Παγκόσμια Λίστα Ανταγωνιστικότητας 2019

Η Αρμενία βελτίωσε τη θέση της στην Παγκόσμια Λίστα Ανταγωνιστικότητας 2019

Η Αρμενία βελτίωσε τον δείκτη ανταγωνιστικότητάς της κατά 1,4 μονάδες στην Έκθεση Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του 2019 που εξέδωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ως αποτέλεσμα, η Αρμενία κατατάσσεται 69η στον κατάλογο μεταξύ 141 χωρών. Πέρυσι η χώρα κατατάχθηκε στην 70η θέση.

Η Αρμενία έχει το υψηλότερο ποσοστό της στον πυλώνα της αγοράς εργασίας, καταλαμβάνοντας την 32η θέση στον κατάλογο 141 χωρών. Ταυτόχρονα, μεταξύ των πυλώνων σημειώθηκε η μεγαλύτερη πρόοδος στη Μακροοικονομική Σταθερότητα, όπου η Αρμενία κατατάσσεται στην 64η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα έχει βελτιώσει τις θέσεις της κατά 25 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Στον πυλώνα του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, η Αρμενία βελτίωσε και πάλι τη θέση της, συγκεντρώνοντας την 69η θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, υποχώρηση σημειώθηκε στον πυλώνα της αγοράς προϊόντων, όπου η θέση της Αρμενίας μειώθηκε κατά 5 μονάδες.

Στην ομάδα των χωρών της Ευρασίας, το Αζερμπαϊτζάν σημείωσε πρόοδο κατά 11 βαθμούς, το Καζακστάν κατά 4, η Μολδαβία κατά 2 και το Κιργιζιστάν κατά 1. Μεταξύ των χωρών που κατέγραψαν υποχώρηση είναι η Γεωργία (-8 βαθμοί), το Τατζικιστάν (-2) και η Ουκρανία (-2). Η Ρωσία διατήρησε τη θέση της και βρίσκεται στην 43η θέση.

Οι χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στην Αρμενία σύμφωνα με τον δείκτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας είναι το Βιετνάμ, η Ινδία, η Ιορδανία και η Βραζιλία.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχασε δύο θέσεις στη λίστα και πλέον βρίσκεται στην 59η θέση (62.6), ενώ η Κύπρος παρέμεινε στην 44η θέση (66.4)

Ώρα Αρμενίας
UTC +04:00
1 EUR / AMD
536.78
CBA 01.06.2020
Mostly Cloudy

23°C

Γερεβάν

Mostly Cloudy

GREARM © 2020

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Λειτουργεί ως άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις