Η Αρμενία βελτίωσε τη θέση της στον Δείκτη Ευημερίας Legatum 2019

Η Αρμενία ξεπέρασε όλα τα μετα-σοβιετικά κράτη στο Δείκτη Ευημερίας 2019 του Βρετανικού Ινστιτούτου Legatum, εκτός από τις χώρες της Βαλτικής και τη Γεωργία.

Η Αρμενία κατατάσσεται στην 61η θέση, βελτιώνοντας τη θέση της κατά 27 μονάδες σε σύγκριση με το 2018. Μεταξύ των περιφερειακών χωρών η Γεωργία είναι 53η, η Ρωσία 74η, η Τουρκία 91η, το Αζερμπαϊτζάν 92o και το Ιράν 119o.

Ο Δείκτης συντάσσεται αφού συγκρίνει τις χώρες στη βάση 9 κριτηρίων - επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης, επιχειρηματικό κλίμα, αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, επίπεδο εκπαίδευσης, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια, προσωπική ελευθερία καθώς και κοινωνικό κεφάλαιο και ανάπτυξη του περιβάλλοντος.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση και η Κύπρος 34η για το 2019.

Legatum Prosperity Index 2019

Ο δείκτης ευημερίας Legatum είναι ένα πλαίσιο που αξιολογεί τις χώρες για την ανάπτυξη των κατοίκων τους, αντανακλώντας τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική ευτυχία/ευημερία. www.prosperity.com/rankings

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.