Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός διακοπών των Αρμένιων τουριστών

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, το πρακτορείο ειδήσεων ARMENPRESS επικοινώνησε με ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Αρμενία για να εντοπίσει τους δημοφιλέστερους ξένους προορισμούς για τους Αρμένιους και οι τρεις κορυφαίοι είναι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Ιταλία.

Μιλώντας για την Ελλάδα, η κ. Mary Tovmasyan, εκ μέρους του ταξιδιωτικού γραφείου Sputnik, λέει ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν αρκετές πτήσεις τσάρτερ από την Αρμενία ανά εβδομάδα, επομένως οι άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να οργανώσουν ταξίδια προς αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε.

Ένα άλλο ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Levon Travel, επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα είναι ο πιο προτιμώμενος προορισμός. "Είναι βολικό τόσο από την άποψη του κόστους όσο και της συχνότητας των πτήσεων", λέει η εκπρόσωπος του γραφείου κ. Tsovinar Martirosyan. "Κυρίως, ταυτόχρονα με τακτικές πτήσεις υπάρχουν επίσης πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια της σεζόν, η οποία είναι πολύ βολική για ένα οικογενειακό ταξίδι. Η Ελλάδα ξεχωρίζει για την ποιότητα των υπηρεσιών, καθώς και με το γεγονός ότι είναι μια ασφαλής χώρα ".

Άλλοι προορισμοί που ενδιαφέρουν τους Αρμένιους για αυτό το καλοκαίρι είναι η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζει και το Μαυροβούνιο (σ.σ. κυρίως λόγω δυσκολίας απόκτησης βίζα).

Άλλοι μη-παραδοσιακοί προορισμοί που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Αρμένιους είναι η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και η Ζιμπάμπουε.

Το γραφείο Hot Tours δήλωσε στο ARMENPRESS ότι η Κύπρος είναι επίσης σε ζήτηση, ωστόσο το ταξίδι εδώ είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με την Ελλάδα. "Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για την Κύπρο, οι πτήσεις τσάρτερ λειτουργούν και σε αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία επεσήμαναν επίσης ότι τα τελευταία χρόνια οι Αρμένιοι τουρίστες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές πολύ νωρίς, από την άνοιξη κιόλας.

Με πληροφορίες από ARMENPRESS

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.