Η Ryanair και η Wizz Air σχεδιάζουν να εισέλθουν στην αρμενική αγορά

Η Ryanair και η Wizz Air σχεδιάζουν να εισέλθουν στην αρμενική αγορά

16.07.2019

Η Ryanair και η Wizz Air σχεδιάζουν να εισέλθουν στην αγορά της Αρμενίας, δήλωσε τη Δευτέρα, η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Αρμενίας.

"Οι low cost εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να εισέλθουν στην αρμενική αγορά το καλοκαίρι του 2020, εάν ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες με την απόκτηση νέων αεροσκαφών", ανέφερε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, προκειμένου να καταστεί ελκυστικότερη η αγορά αερομεταφορών στην Αρμενία, ήδη επεξεργάζεται σχέδιο για νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες συνεπάγονται και απαλλαγή από τον φόρο αερομεταφορών για την έναρξη νέων δρομολογίων.

Επισημαίνεται ότι αυτή η προσέγγιση θα εφαρμοστεί και θα ισχύει μόνο για νέα δρομολόγια από/προς Αρμενία.

Το σχέδιο είναι πιθανό να τεθεί προς ψήφιση στην αρμενική βουλή στα τέλη Αυγούστου.

Και οι δύο εταιρείες, εξέφρασαν γραπτώς το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την Αρμενία.

ΩΡΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
600.12
1 EUR / AMD CBA 23.11.2020
Cloudy

4°C

ΓΕΡΕΒΑΝ

Cloudy

GREARM © 2020

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις