Η Ryanair ξεκινά πτήσεις από Αρμενία για Ρώμη, Μιλάνο και Βερολίνο το 2020

Η Ryanair Airlines είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη στον τομέα της μεταφοράς επιβατών, δήλωσε την Τετάρτη στην Αρμενία ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, David O'Brien στην παρουσίαση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Σήμερα, η Αρμενία γίνεται η 40η χώρα στο δίκτυο της Ryanair, είπε προσθέτοντας ότι βρίσκονται στην Αρμενία σήμερα για να ανακοινώσουν τρεις νέους προορισμούς από το Γερεβάν: Ρώμη και Μιλάνο θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και το Βερολίνο θα είναι το προσεχές καλοκαίρι. Επιπλέον, η πρώτη πτήση προς την [Δυτική] Ευρώπη με προορισμό το Μέμινγκεν (Γερμανία), είναι πιθανό να ξεκινήσει από το Gyumri, από το καλοκαίρι του 2020, δήλωσε.

Εκφράζει την ελπίδα ότι η μεταφορά περισσότερων από 130.000 επιβατών από την Αρμενία θα επιτρέψει το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Ο David O'Brien σημείωσε επίσης ότι η αεροπορική τους εταιρεία θα μπορεί να ενώσει την Αρμενία με συνολικά 86 ευρωπαϊκές πόλεις, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους.

Η επικεφαλής της επιτροπής πολιτικής αεροπορίας της Αρμενίας Tatevik Revazyan, με τη σειρά της, εξέφρασε την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτό, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ευρώπη θα μειωθούν σημαντικά.

Από 14.01.2020 πτήσεις θα εκτελούνται από το Γερεβάν δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε προορισμό, αλλά αργότερα ο αριθμός των πτήσεων αναμένεται να αυξηθεί. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από σήμερα.

Επένδυση $ 20 εκατ. για το αεροδρόμιο του Gyumri

Η εταιρεία Armenia International Airports CJSC σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Gyumri, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αρμενίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «θα προσφέρει μεγάλα οφέλη στη χώρα με νέους προορισμούς και πολλούς τουρίστες. Οι Αρμένιοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς και με φθηνά εισιτήρια. Είναι σημαντικό για το αεροδρόμιο του Gyumri να αναπτυχθεί γιατί η αρμενική κυβέρνηση ενδιαφέρεται επίσης για αυτό. Τον Απρίλιο 2020, όταν η RyanAir θα ξεκινήσει τις πτήσεις, η αίθουσα άφιξης θα είναι έτοιμη, επιτρέποντας την υποδοχή νέων πτήσεων», είπε.

Το αεροδρόμιο Shirak του Gyumri λειτουργεί από το 1961 και θεωρείται το δεύτερο [εναλλακτικό] διεθνές αεροδρόμιο της Αρμενίας.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.