Η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη Συνολική και Ενισχυμένη Συμφωνία της ΕΕ με την Αρμενία

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα σχέδια νόμου «Κύρωση της Συνολικής και Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, αφετέρου» και «Κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της αφενός και της Κεντρικής Αμερικής αφετέρου».

Κατά και των δύο συμφωνιών τάχθηκε το ΚΚΕ. Αναφερόμενη στη Συμφωνία με την Αρμενία, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επσήμανε ότι «το κείμενο αποτυπώνει την αντιπαράθεση της ΕΕ με τη Ρωσία, με την ΕΕ να επιχειρεί να αξιοποιήσει τη συμφωνία ως μέσο διείσδυσης, οικονομικής και πολιτικής».

«Χαίρομαι γιατί σχεδόν ομόφωνα το ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει να κυρώσει αυτές τις δύο συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας, πραγματικά, ότι σεβόμαστε τις διαδικασίες που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύoυμε στην ισχυροποίηση της ΕΕ στον διεθνή χώρο, πιστεύουμε μία Ευρώπη που έχει φωνή, πέρα από τα κράτη-μέλη, και που μπορεί να εξάγει σταθερότητα, δημοκρατία, οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ισχυρή φωνή εξάγοντας δημοκρατία, κράτος δικαίου και σεβασμό των μεταξύ μας κανόνων», επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.