Νέα ζώνη ελεύθερου εμπορίου θα δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο του Gyumri

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ενέκρινε σχέδιο για τη δημιουργία μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης (FEZ) για βιομηχανία και logistics στη πόλη Gyumri, στην επαρχία Shirak.

Αυτό το ιδιωτικό έργο [από την Eurasian Logistics Park Free Economic Zone LTD] στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αποθηκών και logistics ηλεκτρονικού εμπορίου και βιομηχανικών δραστηριοτήτων που προσανατολίζονται για εξαγωγές. Στην ουσία θα λειτουργεί ως air logistic hub με στόχευση τις αγορές της Ευρω-Ασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Η νέα FEZ επιδιώκει να ενθαρρύνει ξένες άμεσες επενδύσεις, να αυξήσει την επενδυτική θέση της χώρας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων 10-12 ετών, θα κατασκευαστεί μια ζώνη έκτασης 319 εκταρίων, σε πέντε στάδια.

Σχεδόν 13.000 άτομα θα απασχολούνται όταν ολοκληρωθεί το έργο.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.