Νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Γερεβάν για μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας

Νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Γερεβάν για μείωση τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας

Ένας νέος σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 250 MW που κατασκευάζεται στο Γερεβάν αναμένεται να μειώσει τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στην Αρμενία.

Η νέα μονάδα θα αντικαταστήσει τη θερμοηλεκτρική μονάδα Hrazdan, η οποίο είναι ήδη παλαιά και έχει περιορισμένους πόρους και με χαμηλό συντελεστή απόδοσης, ενώ η εκμετάλλευση της νέας μονάδας θα επιφέρει μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1-1,15 drams.

Εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Αρχής Δημόσιων Υπηρεσιών, ανέφερε ότι "θα είναι η πιο σύγχρονη υποδομή της Αρμενίας, θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα για να παράγει 1 κιλοβάτ / ώρα ηλεκτρικής ενέργειας, με χαμηλότερο κόστος".

Το έργο υλοποιείται χάρη στη συνεργασία μεταξύ  της ιταλικής Renco και της γερμανικής Siemens.

Περίπου $ 250 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επενδυθούν στο έργο από τη Siemens και  την ιταλική Simest, καθώς και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης έργων του νέου σταθμού και ανέφερε ότι κατά την κατασκευή θα απασχοληθούν περίπου 1000-1200 άτομα με μέσο μηνιαίο μισθό 250.000-300.000 drams, ενώ 230 μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με την έναρξη λειτουργίας.

Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει 26 μήνες. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας του νέου σταθμού θα είναι περίπου στα 27,4 drams για 1 kW/h.

Ώρα Αρμενίας
UTC +04:00
1 EUR / AMD
525.36
CBA 11.10.2019
Clear

12°C

Γερεβάν

Clear

GREARM © 2019

Η GREARM είναι πλατφόρμα οικονομικών πληροφοριών σχετικά με επιχειρηματικότητα και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αρμενίας. Αποτελεί μέρος άτυπης και μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις