Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Αγία Έδρα του Ετσμιατζίν

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη στο Ετσμιατζίν όπου συναντήθηκε με τον Ύπατο Πατριάρχη, Καθολικό απάντων των Αρμενίων Karegin II, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Αρμενία.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρόεδρο στο Πνευματικό Κέντρο όλων των Αρμενίων, ο Πατριάρχης δήλωσε ότι η φιλία ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αρμένιους φτάνει αρκετά πίσω σε αιώνες και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών έχουν θετικό αντίκτυπο στους Έλληνες και τους Αρμένιους που βρίσκονται διασκορπισμένοι [διασπορά] σε όλο τον κόσμο.

Στη συνάντηση, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις ελληνικές αρχές για τη γενναιόδωρη φροντίδα προς την Αρμενική κοινότητα και την Αρμενική Επισκοπή και τόνισε το ρόλο της Αρμενικής Αποστολικής και Ελληνικής Ορθοδόξης Εκκλησίας για τη συνέχιση και εμβάθυνση των αδελφικών δεσμών. Με την ευκαιρία αυτή, ο Καθολικός όλων των Αρμενίων μεταβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στην ομιλία του, ο Έλληνας Πρόεδρος σημείωσε ότι η ιστορία και η φιλία μεταξύ των Αρμενίων και των Ελλήνων αναμειγνύονται με αιματοχυσία, οπότε η Ελλάδα αναφέρει αλλά και θυμάται τα εγκλήματα των αρχών του 20ου αιώνα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψή τους. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αρμενίας, ενώ σημείωσε ότι οι θερμές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για πολλά κράτη στον κόσμο.

Φωτό: Αρμενική Αποστολική Εκκλησία - armenianchurch.org

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.