Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρώτη Κυρία Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή επισκέφθηκαν το Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ στο Γερεβάν στις 5 Νοεμβρίου για να τιμήσουν τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Αρμενίας Erik Grigoryan και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Γερεβάν Hayk Sargsyan συνόδευσαν τον Έλληνα Πρόεδρο.

Ο διευθυντής του Μουσείου της Αρμενικής Γενοκτονίας Harutyun Marutyan παρουσίασε στον Πρόεδρο Παυλόπουλο την ιστορία της ίδρυσης του μνημείου.

https://www.facebook.com/armeniangenocidemuseum/videos/521662358690309/

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος περιόδευσε επίσης στο Μουσείο-Ινστιτούτο και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

"Η μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων πρέπει να διατηρηθεί, αν ξεχάσουμε τις γενοκτονίες, αυτά τα εγκλήματα θα συμβούν ξανά. Αυτό είναι ένα μήνυμα από το Γερεβάν σε όλους. Βλέπουμε ότι τέτοια γεγονότα επαναλαμβάνονται στον κόσμο και υπάρχουν άτομα που είναι εχθρός του ανθρώπου και του πολιτισμού. Έχουμε επιβιώσει από την ίδια φρίκη όπως και οι Αρμένιοι. Είμαι πολύ ευγνώμων στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας για τη φιλοξενία, και επειδή οι αρμενο-ελληνικές σχέσεις έχουν μακρά ιστορία και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την κοινή μνήμη", δήλωσε ο Έλληνας Πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια φύτεψε ένα [συμβολικό] έλατο στη λωρίδα των δέντρων του μνημείου.

Η Ελλάδα αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία το 1996. Το 2014 ποινικοποίησε την άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Φωτό: Armenian Genocide Museum & Institute (facebook)

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.