Ο ρυθμός αύξησης των άμεσων επενδύσεων επιταχύνεται, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας

Ο ρυθμός αύξησης των άμεσων επενδύσεων επιταχύνεται, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας

Οι άμεσες επενδύσεις στην Αρμενία αυξήθηκαν κατά 2,8% το τρίτο τρίμηνο του 2019 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και 1,8% έναντι του 2ου τριμήνου, συνολικού ύψους $ 696,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αρμενίας.

Παρά την πτώση των άμεσων επενδύσεων τα τελευταία τρίμηνα του 2018, ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων άρχισε να αποκαθίσταται τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2019.

Οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν επίσης έναντι του 2ου τριμήνου του 2018, ιδιαίτερα κατά 52% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η ανάπτυξη παρατηρείται και σε άλλες επενδυτικές κατευθύνσεις.

Τα προσωπικά εμβάσματα προς την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 2% έναντι του 2ου τριμήνου του 2018, ενώ η ανάπτυξη ανήλθε σε 36% έναντι του τελευταίου τριμήνου. Τα εμβάσματα (καθαρός μισθός χωρίς φόρο εισοδήματος, δαπάνες μεταφοράς ή άλλες δαπάνες που έλαβαν εποχικοί υπάλληλοι) στην Αρμενία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 83,2%.

Ώρα Αρμενίας
UTC +04:00
1 EUR / AMD
525.36
CBA 11.10.2019
Clear

12°C

Γερεβάν

Clear

GREARM © 2019

Η GREARM είναι πλατφόρμα οικονομικών πληροφοριών σχετικά με επιχειρηματικότητα και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αρμενίας. Αποτελεί μέρος άτυπης και μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις