Ο ρυθμός αύξησης των άμεσων επενδύσεων επιταχύνεται, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας

Ο ρυθμός αύξησης των άμεσων επενδύσεων επιταχύνεται, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας

Οι άμεσες επενδύσεις στην Αρμενία αυξήθηκαν κατά 2,8% το τρίτο τρίμηνο του 2019 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και 1,8% έναντι του 2ου τριμήνου, συνολικού ύψους $ 696,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αρμενίας.

Παρά την πτώση των άμεσων επενδύσεων τα τελευταία τρίμηνα του 2018, ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων άρχισε να αποκαθίσταται τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2019.

Οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν επίσης έναντι του 2ου τριμήνου του 2018, ιδιαίτερα κατά 52% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η ανάπτυξη παρατηρείται και σε άλλες επενδυτικές κατευθύνσεις.

Τα προσωπικά εμβάσματα προς την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 2% έναντι του 2ου τριμήνου του 2018, ενώ η ανάπτυξη ανήλθε σε 36% έναντι του τελευταίου τριμήνου. Τα εμβάσματα (καθαρός μισθός χωρίς φόρο εισοδήματος, δαπάνες μεταφοράς ή άλλες δαπάνες που έλαβαν εποχικοί υπάλληλοι) στην Αρμενία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 83,2%.

Ώρα Αρμενίας
UTC +04:00
1 EUR / AMD
536.78
CBA 01.06.2020
Mostly Cloudy

24°C

Γερεβάν

Mostly Cloudy

GREARM © 2020

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Λειτουργεί ως άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις