Οι εξαγωγές της Αρμενίας στα κράτη της EAEU αυξήθηκαν περισσότερο από 20%

Οι εξαγωγές της Αρμενίας στα κράτη της EAEU αυξήθηκαν περισσότερο από 20%

Ο όγκος εμπορίου μεταξύ της Αρμενίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) αυξήθηκε σημαντικά μετά την ένταξη της χώρας στην Ένωση, δήλωσε ο Αρμένιος Υπουργός Οικονομικών κ. Tigran Khachatryan κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών ακροάσεων για την προεδρία της Αρμενίας στην EAEU.

Ο υπουργός είπε ότι έχει αυξηθεί και η εξαγωγή τελικών καταναλωτικών αγαθών από την Αρμενία προς τα κράτη της EAEU. Συνολικά, πέρυσι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 20,7%.

«Η EAEU άνοιξε μεγάλες ευκαιρίες για την οικονομία της Αρμενίας. Κάναμε κάποιες συγκρίσεις από τα τέλη του 2014 (πριν από την ένταξη της Αρμενίας) στην ποσοτική μορφή των σχέσεών μας με τα κράτη μέλη. Και μπορούμε να πούμε ότι ο όγκος του εμπορικού κύκλου εργασιών μεταξύ της Αρμενίας και των άλλων κρατών της EAEU έχει αυξηθεί κατά 34,5%. Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές από την Αρμενία προς τα κράτη της EAEU αυξήθηκαν 2,1 φορές. Το 2018 οι εξαγωγές από την Αρμενία προς τα κράτη της EAEU αυξήθηκαν κατά 20,7%. Αυτές οι εξαγωγές περιλαμβάνουν τελικά καταναλωτικά προϊόντα», ανέφερε ο υπουργός.

Το 1,1% των συνολικών εξαγωγών αφορούσε μεταλλευτικά προϊόντα. Μόνο το 99% αφορούσε προϊόντα επανεπεξεργασίας και γεωργίας. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα αγαθά της αρμενικής παραγωγής είναι ανταγωνιστικά και σε ζήτηση από τους καταναλωτές των κρατών - μελών της EAEU.

Το 2018 τα αλκοολούχα ποτά, διαμάντια, φρέσκα και κατεψυγμένα λαχανικά, φρούτα, καπνός, κοσμήματα, φαρμακευτικά και οικοδομικές πέτρες εξήχθησαν στα κράτη της EAEU.

Η Αρμενία ανέλαβε την προεδρία της EAEU την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ώρα Αρμενίας
UTC +04:00
1 EUR / AMD
528.16
CBA 19.08.2019
Clear

25°C

Γερεβάν

Clear

FOLLOW US
GREARM © 2019

Η GREARM είναι μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανάπτυξης επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Λειτουργεί ως πλατφόρμα οικονομικών πληροφοριών χωρίς να παρέχει υπηρεσίες.
οδηγός επιχειρείν αρμενία, επιχειρηματικός οδηγός αρμενίας, επιχειρηματικότητα αρμενία, επενδύσεις αρμενία, εξαγωγές αρμενία, εισαγωγές αρμενία, διεθνείς εκθέσεις αρμενία, οικονομικές ειδήσεις