Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2019 στην Αρμενία

Η Ελληνική Κοινότητα «Πόντιοι» σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Γλωσσών και Κοινωνικών Επιστημών Brusov διοργανώνει την Ολυμπιάδα Ελληνικής Γλώσσας 2019.

Η Ολυμπιάδα διαρθρώνεται σε επίπεδο γλωσσομάθειας Α2+, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι νέοι που κατοικούν στην Αρμενία και δεν έχουν διαμείνει περισσότερο από πέντε μήνες (αθροιστικά) στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην πόλη Γερεβάν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Γλωσσών και Κοινωνικών Επιστημών Brusov, τo Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 μμ.

Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας αποσκοπεί αφενός στη στήριξη της νεολαίας της Διασποράς Αρμενίας και στην παροχή της ευκαιρίας και της δυνατότητας να καλλιεργήσει τους δεσμούς, αφετέρου στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη δημιουργία ελληνόφωνων φιλελλήνων.

Αναφορικά με τη σχετική διαδικασία του διαγωνισμού, οι γραπτές εξετάσεις χωρίζονται σε τρία μέρη και οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε:
1. Κατανόηση προφορικού λόγου
2. Κατανόηση γραπτού λόγου
3. Παραγωγή γραπτού λόγου

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι (Α΄, Β΄ και Γ΄), ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής στον διαγωνισμό. Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20.11.2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.