Παυλόπουλος: Η ψυχή μας θα παραμείνει πάντα εδώ στην Αρμενία

Η επίσημη τελετή αποχαιρετισμού για τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου στην κατοικία του Αρμένιου Προέδρου, σύμφωνα με την Προεδρία της Αρμενίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη στην Αρμενία για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας, οι δύο Πρόεδροι υπογράμμισαν το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

"Νομίζω ότι καταφέραμε να κάνουμε αρκετά μικρά, αλλά σημαντικά βήματα μόνο μέσα σε μια μέρα. Αυτά τα βήματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να γίνουν πολύ πιο σημαντικές αποφάσεις στο μέλλον και να ανοίξουν τρόποι συνεργασίας μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας, του ελληνικού και του αρμενικού λαού και της διασποράς μας», δήλωσε ο Αρμέν Σαρκισιάν. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της Αρμενίας και οι δύο λαοί έχουν ένα μακρύ μονοπάτι για να διαβούν μαζί. Ο Αρμένιος Πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί ξανά την Αρμενία με την οικογένεια του.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας Πρόεδρος ευχαρίστησε και πάλι για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία. "Η ψυχή μας θα παραμείνει πάντα εδώ στην Αρμενία. Η φιλία μεταξύ των λαών μας έχει μακρά ιστορία και χάρη σε σας, αυτή η φιλία έχει ένα εξαιρετικό μέλλον. Φυσικά, οι χώρες μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, αλλά έχουμε αρκετούς φίλους, αρκετούς συμμάχους και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτή η φιλία διαρκή», είπε.

Φωτό: president.am

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.