Σε μείωση ο μόνιμος πληθυσμός της Αρμενίας

Κατά την 1η Απριλίου 2019, ο μόνιμος πληθυσμός της Αρμενίας ανερχόταν σε 2,962 εκατομμύρια, που είναι 7,8 χιλιάδες λιγότερο σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Ο μόνιμος πληθυσμός της Αρμενίας εκτιμάται ότι ανήλθε σε 2,965 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2019 και 2,972 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 1,893 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αστικές περιοχές της χώρας και 1,068 εκατομμύρια οι άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές.

Ειδικότερα, η πρωτεύουσα του Γερεβάν έχει πληθυσμό 1,081 εκατομμύρια, ενώ η επαρχία Armavir έρχεται δεύτερη με πληθυσμό 263,8 χιλιάδων κατοίκων και Ararat με 256,6 χιλιάδες ως τρίτη.

Η επαρχία Vayots Dzor είναι η λιγότερο κατοικημένη περιοχή της Αρμενίας με 48,8 χιλιάδες κατοίκους.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, λόγοι για τη μείωση του πληθυσμού, όπως και στην Ελλάδα, αποτελούν οι σχετικά μειωμένες γεννήσεις σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και η μετανάστευση.

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.