Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Νικόλ Πασινιάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

Σε τηλεγράφημά του, σύμφωνα με δημοσίευση του Πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Πασινιάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της αρμενικής κύβερνησης για ανάπτυξη συνεργασίας με την Ελλάδα, καθώς και πρόσκληση προς τον κ. Μητσοτάκη για να επισκεφτεί την Αρμενία.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινά συγχαρητήρια μου για την πειστική νίκη του πολιτικού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές και την εκλογή σας ως πρωθυπουργού της Ελλάδας. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλά επιτεύγματα σε αυτή τη νέα αποστολή υψηλής ευθύνης.

Η Αρμενία εκτιμά ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα που βασίζονται σε κοινές αξίες, στενούς ιστορικούς δεσμούς και φιλίες μεταξύ των δύο εθνών μας. Είμαι βέβαιος ότι οι υψηλές επαγγελματικές δεξιότητες και η φήμη σας θα συμβάλουν στην εμβάθυνση και επέκταση της πολύπλευρης ατζέντας Αρμενίας-Ελλάδας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη δέσμευση της αρμενικής κυβέρνησης να αναπτύξει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σας προσκαλώ να επισκεφθείτε την Αρμενία σε μια κατάλληλη στιγμή για εσάς. Η συνάντησή μας θα βοηθήσει στη χάραξη των τομέων αποτελεσματικής διμερούς συνεργασίας.»

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.