Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Πρέσβη της Αρμενίας F. Charchoghlyan στο Υπουργείο Εξωτερικών

Στις 27 Νοεμβρίου 2019, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνάντησε τον Αρμένιο Πρέσβη κ. Fadey Charchoghlyan.

Χαιρετίζοντας τον Πρέσβη της Αρμενίας, ο κ. Δένδιας αξιολόγησε σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των διμερών φιλικών σχέσεων με βάση τους ιστορικούς και στενούς δεσμούς των δύο λαών.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την θετική υποδοχή, ο Πρέσβης Charchoghlyan συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη της θέσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο τελευταίος θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση της ελληνο-αρμενικής συνεργασίας.

Οι δύο άντρες συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα διμερών και πολυμερών θεμάτων, καθώς και το πρόγραμμα της τριμερούς Αρμενίας-Ελλάδας-Κύπρου. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη προ-παρασκευαστικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών στην Αθήνα πριν από την τριμερή σύνοδο κορυφής.

Επίσης συμφώνησαν ότι το υψηλό επίπεδο ενεργής πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για εμβάθυνση της εμπορικής και οικονομικής πλευράς της διμερούς συνεργασίας. Επιτεύχθηκε συμφωνία για την προώθηση της ανάπτυξης σε τομείς συνεργασίας μέσω πρακτικών μέτρων και ειδικών προγραμμάτων.

Όσον αφορά τη συνεργασία στη σφαίρα της Διασποράς, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε το ρόλο και τη συμμετοχή της αρμενικής κοινότητας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρέσβης Charchoghlyan ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Φωτό: ΥΠΕΞ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3104432436250611&id=1072471592780049

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.