Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, κ. Fadey Charchoglyan, κατόπιν αιτήματός του.

Στην συνάντηση, που έλαβε χώρα στη Βουλή, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νίνα Κασιμάτη, καθώς και τα μέλη της, κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης και Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Πρέσβης της Αρμενίας, αφού περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή ύστερα από 12 ημέρες συγκρούσεων και βομβαρδισμών που έχουν πλήξει αμάχους, κατήγγειλε τον ρόλο της Τουρκίας, τη συμμετοχή τρομοκρατών τζιχαντιστών στις τάξεις των αζερικών δυνάμεων, και τόνισε ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο της Αρμενίας σε αυτή τη σύγκρουση είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής.

Οι Έλληνες βουλευτές τόνισαν την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων για ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη επίλυση της διένεξης. Επισήμαναν επίσης το αίτημα για σύγκληση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, που απηύθυνε προς την Προεδρία του Οργανισμού ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, καθώς επίσης και τον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να ασκήσει η Ε.Ε.

Πηγή/Φωτό: Βουλή των Ελλήνων

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.