Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Αρμενίας και Ελλάδας στη Γενεύη

Στις 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsaknyan και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Δένδια.

Ο Αρμένιος υπουργός σημείωσε ότι η Αρμενία εκτιμά ιδιαίτερα τις θερμές σχέσεις που δημιουργήθηκαν με την αδελφική Ελλάδα με βάση ιστορικούς δεσμούς αιώνων και αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς διμερούς ενδιαφέροντος καθώς και για την προετοιμασία της επερχόμενης τριμερούς Αρμενίας-Ελλάδας-Κύπρου στο Γερεβάν τον Απρίλιο.

Αξιολογώντας θετικά το σημερινό επίπεδο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Αρμενίας και Ελλάδας, οι Υπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τη σημασία να δοθεί νέα ώθηση σε υψηλού επιπέδου επισκέψεις και πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα σχετικά με την περιφερειακή και διεθνή ατζέντα, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Φωτό: Υπ. Εξωτερικών Αρμενίας

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.