Τηλεφωνική συνομιλία Υπουργών Εξωτερικών Αρμενίας και Ελλάδας

Στις 15 Απριλίου, με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και της Ελλάδας συζήτησαν τα βήματα που έγιναν σε εθνικό επίπεδο για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του COVID19 και την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της.

Εξ ονόματος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ο υπουργός Mnatsakanyan εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αδελφικό ελληνικό λαό στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το ρόλο της διεθνούς συνεργασίας και την ενίσχυση της αμοιβαίας βοήθειας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και της Ελλάδας τόνισαν τη σημασία της τριμερούς πλατφόρμας Αρμενίας-Ελλάδας-Κύπρου.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και της Ελλάδας αντάλλαξαν απόψεις και για περιφερειακά θέματα.

Τέλος, ο Αρμένιος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επίσης επικοινωνία με τον Κύπριο Υπ. Εξωτερικών, Νίκο Χριστουδουλίδη.

Πηγή: ΥΠΕΞ Αρμενίας

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.