Το Πανεπιστήμιο YSMU εμβαθύνει τη συνεργασία με την Ελλάδα στη στρατιωτική ιατρική

Ο Πρύτανης του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γερεβάν (YSMU) Armen Muradyan, δέχτηκε χθες τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρμενία, συνταγματάρχη Δημοσθένη Σημαιάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πλευρές συζήτησαν προγράμματα διμερούς συνεργασίας και τις προοπτικές εμβάθυνσής τους. Σύμφωνα με τη συμφωνία που επετεύχθη, το Πανεπιστήμιο YSMU θα παρέχει εκπαίδευση σε ιατρικό προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας (Σχης) Δημοσθένης Σημαιάκης, ενημέρωσε τον πρύτανη Muradyan ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για την εφαρμογή προγραμμάτων ανταλλαγής εμπειριών. Στο πλαίσιο αυτό, Έλληνες ιατροί θα επισκεφτούν την Αρμενία και θα παρακολουθήσουν εκπαίδευση στις κλινικές - βάσεις της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Και Αρμένιοι σπουδαστές στρατιωτικής ιατρικής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Ο πρύτανης παρουσίασε μια σειρά προτάσεων με στόχο να καταστεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης και της στρατιωτικής ιατρικής πιο αποτελεσματική, ενώ ο στρατιωτικός ακόλουθος, εκτιμώντας ιδιαίτερα τις επιτευχθείσες συμφωνίες, προσκάλεσε το Πανεπιστήμιο YSMU να συμμετάσχει στη Στρατιωτική Ιατρική Διάσκεψη στην Ελλάδα το 2020.

Φωτό: YSMU Facebook

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.