Το πρώτο πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας στις χώρες της ΚΑΚ θα κατασκευαστεί στο Γερεβάν

Η Αρμενική πρωτεύουσα του Γερεβάν θα φιλοξενήσει το πρώτο Πάρκο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην περιοχή, το οποίο θα απασχολεί 6.000 κορυφαίους επαγγελματίες για να οδηγήσει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της καινοτομίας σε όλες τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, όπως μηχανική, κατασκευές, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση, γεωργία, ορυχεία, μέσα ενημέρωσης και τηλεπικοινωνίες.

Το Πάρκο Καινοτομίας και Τεχνολογίας θα διαφέρει από άλλα πάρκα και σε τύπο και σε κλίμακα. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μικρά και μεσαία τεχνολογικά / μηχανολογικά πάρκα στον κόσμο. Το Πάρκο, του οποίου η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γερεβάν, θα είναι το πρώτο πολυεθνικό πάρκο μεταξύ των χωρών ΚΑΚ και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όσον αφορά τη σύμπραξη βιομηχανιών και επιχειρήσεων.

Η φιλοσοφία του Πάρκου Καινοτομίας και Τεχνολογίας είναι η δημιουργία ενός "οικοσυστήματος καινοτομίας", το οποίο θα είναι δυνατό μέσω της συμμετοχής εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών και αναπτυξιακών οργανισμών, καθώς και startups επιχειρήσεων, venture funds, incubation, προγραμμάτων επώασης και επιτάχυνσης (accelerators).

Το πάρκο υποστηρίζει ότι θα προσφέρει ένα περιβάλλον όπου η πληροφορική συναντά μεγάλες βιομηχανίες και θα καθορίζει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες μελλοντικών γενεών - θέτοντας την Αρμενία και τα αρμενικά καινοτόμα προϊόντα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία αποτελεί πνευματικό παιδί του ομίλου εταιρειών Galaxy και της αρμενικής IT κοινότητας. Οι φάσεις σχεδιασμού διήρκεσαν περισσότερο από 2 χρόνια, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες του μεγάλου έργου θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Φωτό: Galaxy - Group of Companies

GREARM ©

Η GREARM Initiative είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος σε θέματα επιχειρηματικότητας και διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Αποτελεί άτυπη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν παρέχει υπηρεσίες.